Kategóriák
Receptek

Receptajánló – pain paillasse házilag

Ha az ember sokat van otthon, feltalálja magát – én legalábbis igen, és elkezdek gondolkodni olyan dolgokon, mint hogy mennyire nehéz lehet kenyeret készíteni. A válasz: nem is olyan nehéz. 🙂

Még sosem sütöttem ilyesmit, de a leírások alapján nem ördöngösség, viszonylag kevés alapanyag kell hozzá, és tudjuk, hogy a saját főztünk / sütésünk mindig finomabb.

Ha viszont kenyérsütésbe fogok, akkor már valami extrábbat szeretnék, így kis keresés után a svájci pain paillasse-ra esett a választásom, és Bonjour Möszjő bácsi! igen jó magyar recepjét sikerült kifognom, amit meleg szívvel tudok ajánlani mindenkinek.

Sajnos nem sok képet készítettem közben, de így nézett ki az összegyúrt tésztám:

Majd ezt pihentetve…

… négybe szedve és a leírt módon megcsavarva ilyen lett:

Kicsit sokáig bent tartottam a sütőben, így enyhén ropogósabbra sikerült, mint vártam, de az eredmény így is kielégítő volt:

Szuper kis mediterrán reggelit / ebédet sikerült összehozni vele:

Azt eddig is tudtam, hogy szeretek főzni főként mediterrán ételeket, de a mostani sütés után úgy látom, a házi sütés is olyasmi lesz, amit elő-elő veszek majd hétvégi elfoglaltság gyanánt.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .